tisdag 25 mars 2008

I all sin enkelhet

Du sitter där i hans femtiotalssoffa mitt i natten, med en kopp te i handen, och för någon slags konversation om du-vet-inte-vad, och du tänker att den här killen är blyg och försiktig och att det inte finns någon anledning till varför han ska göra allt jobb så du borde ta initiativet, när du helt plötsligt är halvt avklädd och på väg att bäras bort till sovrummet. Och ni skrattar åt klyschan i det hela och du försöker att inte verka så nervös, även om du har förklarat. Och när du långt senare ligger på rygg med hans huvud på din mage och ni skrattar åt alla corny filmcitat som ni har memorerat, då ter sig allt vad kön och sexualitet heter väldigt långt borta. Det är inte bisexuellt, det är inte queer, det är inget så teoretiserat. Det är ett möte mellan två nördar som håller på att kära ner sig.

6 kommentarer:

ajja sa...

Vackurt hörru. Jättevackurt!

Femininum sa...

Jag gillar det!

your fake friend sa...

Åh, vad fint! Och du har rätt, det är varken bisexuellt eller queer så länge man inte vill att det ska vara det. Grattis och lycka till

Dummie sa...

Mys!

Rim of the World sa...

Vad är det som gHönder här, helt plötsligt!?

Shock åsido, låter trevligt. Grattis!

Blomma Bladsdotter sa...

Det ÄR jättevackert! När det har känts så för mig har det blivit bättre än när det känts specifikt lesbiskt (även om det varit kvinnor i båda fallen). Människor/personer som matchar, när de blir kära spelar inte kön/sexualitet någon roll, alls.