fredag 1 februari 2008

Samma lika

Ett litet paket dunsar ner på skrivbordet, rakt framför mina ögon. Ett snett litet leende i förbifarten. Jag tittar förundrat upp. Öppnar paketet, hittar två skivor med Jolie Holland. De som varit med ett tag minns kanske en insinuant diskussion mellan mig och Kollegan angående nyss nämnda artist, och nu har han alltså gett mig tillbaka, dubbelt upp. Jag flinar, möter hans varma blick, och det hoppar till i magen. Trodde ni att den historien var över? Nej nej, det handlade bara om en touch av självbedrägeri. Allt fortgår som vanligt. Jag är ett homo, som då och då fastnar med blicken på virveln i en viss mans nackhår. Han ser ut att ha mjuka öron, som man kan vika.

Samtidigt figurerar det en ny karaktär någonstans där i periferin. Jag vet inte än om hon vill komma närmare än så, och jag känner henne inte ens tillräckligt väl för att ge henne ett smeknamn. Men hon har fångat min nyfikenhet, och jag gillar det jag har sett hittills.

För övrigt kan jag nu lägga till en talang till mitt CV. Jag kan kranialnerverna utantill, i rätt ordning. Titta bara: olfactorius, opticus, oculomotorius, trochlearis, trigeminus, abducens, facialis, vestibulo-cochlearis, glossopharyngeus, vagus, acessorius och hypoglossus. Jag förstår att ni är imponerade.

Inga kommentarer: