måndag 25 februari 2008

Det bruna giftet

Fernet är en sprit under kategorin "bitter" med ett ursprung från Milano, Italien. Fernet är mest känt för dess goda matsmältande och mytomspunna medicinska egenskaper. En fernet innehåller en mängd olika örter och kryddor. De många olika växterna ger drycken den mörkt gröna nästan bruna färgen. Vanliga ingredienser är malört, mynta, apelsinskal och saffran. I Sverige finns idag två klassiska fernets som inte smaksatts med extra mycket mynta. Dessa är Fernet Branca och Fernet Menta.
-Wikipedia

Drick det inte. Det ser ut som tjära och smakar som as. När du ute på krogen vill köpa Turkisk Pepparshots, och de säger att den är slut men att de har Fernet, tacka nej. TACKA NEJ.

När du sedan hasar hemåt bland alla nyduschade och rosiga brunchätare, med bh:n i jackfickan, basketkängorna blöta av öl och med en huvudvärk brännande mitt emellan ögonbrynen, då kommer du förstå varför jag varnade dig. Du klättrar in på bussen, segnar ner på ett säte, tvingar tillbaka lite magsyra, och lägger allt fokus på att stilla magen och förtränga smaken och doften av, ja just det, Fernet. Kanske sviker ditt förrädiska sinne dig och släpper ändå fram ett litet leende mitt i all bakismisär, vid tanken på det senaste dygnet, men tro mig: Tacka nej till Fernet.

3 kommentarer:

Dummie sa...

Haha! Med behån i fickan. Den var bra.
Fernet är sjukt hypat, fattar inte grejen med det. Svinäckligt för det första, och man vinglar och ser helt packad ut direkt även fast man känner sig nykter i skallen. Värdelöst.

Anonym sa...

Har haft en upplevelse mkt lik din, orsakad av - ja just det - Fernet.

ajja sa...

Jag hoppas du åtminstone fick ligga.

*tack för klapp* :)