torsdag 20 januari 2011

Tipsa mig!

Är det nån som har nåt tips på en bra serie som man bör se? Eftersom jag kommer att spendera februari och mars på resande fot så laddar jag ner serier att kolla på när livet blir för ensamt, eller -och detta är mycket troligt- i väntan på att få intervjua någon forskare. Senaste är Dollhouse och Carnevàle.

6 kommentarer:

Camilla sa...

oh, dollhouse är bra =)Lie to me rekommenderar jag också starkt! Ncis kanske, fast tycker inte att de senaste säsongerna är lika bra :/ 90210 om man är sugen på tonårsdrama :p

Anonym sa...

Ja, men jag kanske är lite sent ute och svarar
Dexter
The Pacific
och
The Walking Dead

Top notch!

h. sa...

Lip service? Dexter? True Blood? Buffy?

Cecilia sa...

Hej! Jag har skrivit till dig innan, men jag måste få skriva av mig lite och jag tror att du är en av de få som förstår. För lite mer än ett år sedan blev jag ihop med en kille, världens finaste verkligen. Han är så bra mot mig, men jag har såna fruktansvärda tvivel på mig själv och vart jag står. Sen jag var 15 har jag ansett mig vara gay och jag är nu i en sån djup identitetskris. Vart fan står jag?! I ena stunden känner jag att jag älskar honom så otroligt mycket, och i nästa stund känner jag att jag älskar kvinnor. Jag saknar det. Jag vet inte om jag kan eller vill släppa det ifrån mig.

Har du känt såhär? Hur ska jag hantera det? Jag har inte vågat säga något till honom och jag vill inte riktigt heller för jag vill inte göra honom osäker... Fan vad svårt. Har du några råd? Några visa ord? Nästan vad som helst skulle hjälpa kan jag säga.

Constantin: sa...

Hej Cecilia! Jag förstår vad du går igenom, det här är svåra grejer. Jag är verkligen ingen expert, men jag har ju varit i samma situation, så visst finns det lite tankar.

Det första jag tänker är: Måste du välja? Ser er relation ut så att det är helt uteslutet att öppna upp förhållandet? Är det ens en intressant lösning? Att både ha kakan och äta den är ju ofta en attraktiv tanke, men kan vara svårt att genomföra i verkligheten.

För det andra så undrar jag om han vet om din bakgrund? Är det något ni pratar om? För då är det kanske inte helt främmande för honom att se att det här är en del av dig som inte kommer att försvinna. Jag tror det är bra att rensa luften, även om det kan skaka om er och er relation. Bara att säga saker högt kan avdramatisera saker på ett jävligt skönt sätt, och ibland räcker det med att bara få lägga korten på bordet.

För det tredje: Om ni inte kan prata om det här, eller inte kan hitta en lösning som passar er båda... Kanske måste du fundera på vad som är viktigast för dig, att leva tillsammans med honom eller leva som lesbisk? Jag funderade ofta över det i början av min och M:s relation, och det finns fan inget självklart svar på den frågan. Man får gå på magkänsla, och det kan ta tid innan den säger något konkret.

Slutligen så tror jag... ha inte för bråttom. Pressa inte fram ett beslut. Det finns ingen poäng med att hänga kvar i en situation som inte funkar för en, men ibland måste man låta saker växa fram. Låta tankar och känslor få marinera ett tag, se var de landar.

Gud det är svårt att ge råd till andra om deras relationer, särskilt om man aldrig har träffats. Men jag hoppas att jag har skrivit _något_ som kunnat hjälpa litegrann i alla fall. :)

Constantin: sa...

Tack för tipsen om serier! Flera bra idéer där... :)