söndag 27 maj 2012

Råd mottages tacksamt

Om man ska vara dramatisk (varför inte) så står jag vid ett vägskäl. Eller två, snarare.

Vägskäl 1: Jag har blivit erbjuden en kortare förlängning på mitt jobb. Med chans till ytterligare förlängning, möjligen. Jag har en ny toppenchef som ser mig och vill satsa på mig, och det känns fantastiskt efter det skitår som jag har haft där. Men det är inte rätt plats för mig. Den ständiga överbelastningen har gjort att jag ligger på gränsen för vad jag orkar, jag måste därifrån. Jag har grubblat på det här dygnet runt i en vecka nu, och jag tror jag har beslutat mig. Arbetsmyran i mig har sån sjuk ångest över att jag ska tacka nej till jobb utan att ha ett nytt på gång, men ibland är det rationella beslutet inte det mest praktiska eller ekonomiska. Men om min chef inte förstår mig, inte är så mänsklig som jag tror att hon är, då kan hon ta ifrån mig både A-kassa och SGI, om hon känner sig tvungen att meddela att jag har tackat nej till en förlängning. Gör hon det så måste jag tacka ja. Jag vill absolut inte förlora min SGI. Det blir nån slags sjuk gisslansituation. Så. sjukt. nervös. inför. det. här. samtalet.

Vägskäl 2: Min blogg. Som jag har haft sedan 2007. Som jag har uppdaterat regelbundet i flera år, utan att prata om den med mina närmaste. Det funkar inte längre. Den här halvanonymiteten skaver, M måste på något sätt bli inkluderad. Antingen måste jag lägga ner bloggen fastän jag trivs med att skriva av mig här, eller så får jag starta en ny, öppen. Det är för mycket personlig historia här för jag ska vilja göra den icke-anonym. Men vad händer då med de vänner jag har hittat här? Ni som läser och kommenterar, ni vars bloggar jag i min tur läser och kommenterar? Hur får jag med mig er? Några tips?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inga råd på hur du ska få med dig alla vänner, men nog är det skönt med en blogg! Det är inte många som läser min, men de vet vem jag är o jag får ur mig massa skit o bra tankar... Starta ny blogg! /J

LePoop sa...

1. Magkänslan! Det är inte värt det att riskera hälsan för att man ska vara vuxen och förnuftig. Saker och ting ordnar sig alltid, på ett eller annat vis.

2. Maila nya bloggadressen till jenny(snabela)lepoop(punkt)se för jag vill/måste följa med. Jag kan bara lova att vara diskret etc.

Mrs Oikari sa...

Don't leave me behind! Jag är helt med Jenny. Jag vill och måste med. Och det är uteslutet att du slutar blogga.. :)

Där med bastu. Finsk.

Sanna Krantz sa...

Du kanske får 2 kommentarer nu från mig, blev knas på första (tror jag)

1. Välmående först, ingen tvekan! Lycka till på samtalet!

2. Jag följer mer än gärna med till en ny blogg. Har följt dig sedan tidernas begynnelse. Att följa en blogg så länge är som en god bok som aldrig tar slut :)
Mejla mig nya adressen, om du vill på: krantz(punkt)sanna(at)gmail.com

Constantin: sa...

Tack för era fina kommentarer! Jag tror det får bli så, jag startar en ny blogg och så mejlar jag er! Himla kul att ni vill följa med. :)

Camilla sa...

Jag vill med, jag vill med!
Bästa bloggen ever ju =)Maila: Millaan___@hotmail.se

Lee sa...

tjena! Lee här om du minns mig? FtM? ring a bell? anyway, jag skulle gärna följa med dig också. :$ (eller är det försent månne?) anyway; maila mig på fulltimeman@live.com

hoppas det kommer gå bra för dig!