tisdag 6 mars 2012

Surkärringen slår till

Irriterande saker jag tänker på när jag väntar på bussen:

1. Kondommössor. Ni vet, tajta mössor som folk pressar ner över svålen och så lämnar de toppen tom, som den sorgsna fladdriga biten längst ut på en kondom. Du trodde kanske att det modet dog ut med East 17? Då beundrar jag din optimism, och skrattar åt din naivitet. Fenomenet lever, och skapar fortfarande visuella ärr. It's out there.

2. Kollegan som jag delar rum med och som precis kom hem från fem veckor på Bali. Hon ser sådär fräsch och utvilad ut, och pratar om att sitta under träd och läsa bok och få massage varje dag. Och så luktar hon mycket märkligt av någon sunkig aromaterapiolja, som jag nu börjar inse att hon köper ett lager av varje gång hon är på Bali för så luktar hon jämt. Doften är jobbig, men det är det faktum att hon har varit på Bali i fem veckor som verkligen gnager mig. Jag har inte haft semester på två år, och det gör mig bitter beyond my years.

3. Kött-trenden. Nu ska ju alla hippa restauranger specialisera sig på kött, varenda millimiter på grisen ska långkokas och bräseras och flamberas. Vad sägs om ett koöga i vitvinsgelatin på en bädd av griljerad kalvsvansmousse? Jag är visserligen positiv till idén att OM man nu ska äta kött, att man då tar tillvara på hela djuret. Men varför kan det inte vara trendigt att MINSKA på vår köttkonsumtion istället? Det hade varit så jävla kul att få gå på en riktigt juste restaurang där man har slipat på och förfinat det vegetariska köket, på samma nivåer som man jobbar med kött. Klart det finns bra vegetariska restauranger, men någon på samma nivå som exempelvis Bastard? Inte direkt va...

2 kommentarer:

Mrs Oikari sa...

Ja.. Livet på Bali alltså..... ;)

Constantin: sa...

Rub it in, just rub it in...