söndag 27 april 2008

In i ledet, lilla flata

Det är söndag och jag sitter på jobbet. Jag är den enda som är här, en liten myra inne i ett stort komplex av glas och stål. Eller nej, akvariefiskarna är ju här också, men de är inte särskilt snackiga måste jag säga. Det är knäpptyst, förutom de där små konstiga knäppningarna som byggnader gör när de tror ingen är där, så allt blir lite spöklikt.

Igår var jag på en heterofest hos en flata. Det var the usual suspects, och sen en massa okända heterobrudar. Bögen försökte sig på en interaktion:
Bögen: Jaha men vad jobbar du med då?
Hon: Klockor.
Bögen: Jaså, reparation eller försäljning?
Hon: Ja.
Bögen: Eeeeh, ah, ok. Jag är lärare.
Hon: Hur gammal är du?
Bögen: Tretti?
Hon: Är det kul?
Bögen: Att vara tretti?
Hon: Nej lärare.
Bögen: Nej.

Ja ni förstår. Vi blomstrade inte, vi halsade vin. Och jag gjorde en mycket skrämmande upptäckt. Det finns ännu en aspekt av hela den här flata-gets-boyfriend-prylen, och det är heterobekanta som blir så exalterade att de knappt kan låta bli att kissa ner sig. Iiiiiiih! Nu kan vi gå på straighta klubbar tillsammans, nu kan vi klaga på våra pojkvänner tillsammans, nu är jag en av dem! Iiiiiiih! Nu vill de helt plötsligt veta precis ALLT om min partner, trots att de aldrig varit så hemskt nyfikna på mina tidigare flickvänner, för det är ju helt underbart att jag har träffat någon! Och vi bara måste fixa en parmiddag snart! (och varför inte ha en tjejkväll där vi gör alla testen i Cosmopolitan och dricker white wine spritzers när vi ändå håller på?) Det känns så jävla fint att bli inlyft i gemenskapen att jag rent spontant skulle vilja fira det med att hacka mig själv i halsen med något vasst.

4 kommentarer:

Vardagsanalys sa...

Det är alltid lika spännande när det blir tydligt hur tryggt det känns för människor när man, i deras ögon, rättar in sig i normledet. I synnerhet när de tror att de är så himla fiiina och förstående, men i praktiken beter sig precis tvärtom.

Stå på dig för fan. Men låt bli att hacka hals...

ajja sa...

Låt bli halsen.
Men ge dom en lavett, eller nått. Men ge dig på dom!

Lepoop sa...

Jaha, jag tänkte kommentera det här inlägget men vardagsanalys har redan sagt det. Hej.

Constantin: sa...

Tack! Jag skola icke vända andra kinden till. :)