tisdag 29 april 2008

Finns du som bodylotion?

Det här med de olika sinnena och det. Amasonen till exempel, är väldigt auditiv. Introducera henne för en mörk och melodiös kvinnoröst och hon klättrar på väggarna, biter på naglarna och nyper sig själv i bröstvårtorna. Bildligt talat. M är å andra sidan väldigt taktil, är mycket förtjust i en mjuk plyschtröja jag har och kan smeka min hud tills jag nästan är öm, särskilt på insidan av underarmarna. Bögen är visuell, allt manligt i vit T-shirt och med blond kalufs får honom att trilla av stolen, särskilt om mannen i fråga är småbarnspappa. Jag däremot gillar lukter. M har en väldigt speciell doft, en blandning av deo, solvarm hud och gunket han har i håret. Man känner den bara om man står väldigt nära, man måste nästan ha näsan tryckt mot honom för att den ska märkas. Den får mig att tänka på något litet djur, typ en katt, som har legat och sovit i solen. Ibland har han parfym, och jag är en sucker för herrparfymer. Jag köpte L'homme av Gaultier till Fransyskan när vi firade ett år, av den enkla anledningen att det blinkade SEX i mitt huvud så fort jag kände den doften (och att hon gillade den). Hon hade den på sig jämt, just för att hon visste vilken effekt parfymen hade på mig. Dessvärre kopplar jag nu i efterhand ihop den parfymen specifikt med henne, och allt bråk och tjafs som följde vårt förhållande. Det blinkar inte längre "sex", det blinkar "irritation och emotionell urholkning".

Nåväl. M är i Holland en vecka och jag har redan abstinens. Inte så att han måste vara nära hela tiden, han kan vara där borta och göra sin grej, men det vore jävligt juste om jag kunde teleportera honom hit, ta en ordentlig sniff och sen skicka tillbaka honom igen. Bytt lakan har jag dessutom gjort, mitt dumma våp, och nu luktar ingenting av honom. Jag har till och med varit runt bland parfymerna på Åhléns för att försöka lokalisera hans parfym, men börjar ana att det är något rakvatten av obestämt märke. Skulle kollegorna titta konstigt på mig om jag hasade bort till hans stol och tryckte in fejjat i ryggstödet?

2 kommentarer:

Blomma Bladsdotter sa...

Vad intressant, det där med att olika sinnen kopplas till attraktion för olika personer. Jag undrar hur jag själv är. Är jag auditiv? Visuell? Taktil? Doftlig?

Jag har ingen aning, för jag tycker alla de där delarna är viktiga, men det är ingen av dem som får mig att bli sådär tokig. Jag har svårt att stäta fingret på vad det är jag gillar med människor jag gillar, tills jag kom på att det är något själsligt! Hur väl det känns som om själarna möts - vilken KONTAKT man får, hur väl man connectar. Det är något i blick och i leende, där man bara känner att man når varandra, att man hör ihop på något sätt. Vad ska man kalla den aspekten?

Constantin: sa...

Den emotionella? *s* Nej allvarligt, det är väl den själsliga kontakten som är det fundamentala... men utöver det, vad är det som triggar en sexuellt? Kul det där, tycker i alla fall jag. :)