söndag 17 juni 2012

Island recap

Roliga saker jag gjorde på Island, i kronologisk ordning:
  1. Bodde på Islands enda ekologiska hotell.
  2. Hittade enhörningen: ett par högklackade skor som var lika bekväma som lågskor. Dem hade jag sedan på mig på en bankett där Islands bidrag i Melodifestivalen uppträdde.
  3. Beställde roomservice för första gången i mitt liv.
  4. Red på islandshäst en heldag upp i bergen och badade i varma källor. Hamnade lätt bland topp fem på listan över de bästa saker jag gjort på resande fot.
  5. Besökte Västmannaöarna och såg lunnefåglar och sälar. Bodde på ett guesthouse som var täckt av furu och bilder på Jesus, och som ägdes av en kvinna som var flerfaldig vinnare i femkamp på internationell nivå.
  6. Åt hummer för första gången i mitt liv, och förstod verkligen what all the fuss is about. Vill. Äta. Hummer. Jämt.
Tillbaka i Malmö, folk har fått sina inbjudningar till bröllopet och börjar höra av sig och tacka ja. Känner mig nervös, vill att det ska bli bra och samtidigt helt och hållet vårt. Killarna har fått hem sin lilla bebis och igår fick vi inspektera (men inte hålla, de är inne i anknytningsbubblan för fullt). Hon var väldigt fin, glittrade med ögonen och flinade sitt stora tandlösa leende. Och papporna är precis så som jag tänker att alla nyblivna småbarnsföräldrar är. Dvs ängsliga och tunnelseende. När jag tänker på hur osannolikt det var att de någonsin skulle få adoptera... och nu är hon plötsligt här, och de diskuterar priset på mjölkersättning... det är så jävla fint.

2 kommentarer:

Mrs Oikari sa...

välkommen tillbaka! fint med lite street art och... natur!

mysigt med anknytningsbubblan. och säkert annorlunda och inte helt lätt, gissar jag. hur gammal är bebisen?

Constantin: sa...

Tack! Nej det är så mycket som man inte får gratis när man adopterar tänker jag... man har inte följt bebisens utveckling i magen, känt det sparka för första gången osv... och sen kommer barnet ut, och delar inte gener med någon av föräldrarna. Ser inte ut som dem, har inte ärvt karaktärsdrag från dem. Sen kan man ju diskutera det här med arv kontra miljö, men det är klart att det är funderingar som dyker upp. Hon är fyra månader nu, tjock och fin!